Indiase (Ayurvedische) Hoofdmassage/Ayurvedische massage is een intensieve, veilige, effectieve manier om stress te bestrijden en spanningen in vooral schouders, nek en hoofd te verlichten. Dit zijn de gebieden waar spanning zich ophoopt als je het druk hebt, gestrest of kwaad bent. De meeste mensen ervaren de stevige massage als bijzonder kalmerend en ontspannend.  >>lees meer

Onthaasten met aandacht

Wat is

Wellness Massage Uithoorn

Reiki. Reiki is Japans voor universele levensenergie. Deze stroomt constant door mij heen. Tijdens een behandeling kan ik dat niet zo maar uitzetten. Integendeel. Al mijn clienten profiteren van een dosis Reiki energie die ik via mezelf aan jou doorgeef.

Voetreflexmassage is een zeer ontspannende en effectieve massage. Met voetreflexzonemassage behandel ik - via je voeten - jou als mens in geheel. Met de massage worden de blokkades in je lichaam opgeruimd en wordt de energiestroom weer op gang gebracht. Je herstelt jouw natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest, zodat totale ontspanning/verbetering van eventuele klachten kan plaatsvinden. We beginnen de behandeling met een heerlijk voetenbad voor jou.  >> lees meer

Copyright 2010-2024 Wellness Massage Uithoorn © Copyright foto's: Maya Jansen.

balans in je leven.
Massage zorgt ervoor dat je balans beter in evenwicht komt en blijft.

Al mijn massages hebben een heerlijke uitwerking op lichaam en geest (holistisch). Het kan een bijzondere uitwerking hebben op jouw welzijn, gezondheid, emotie. Dit is voor ieder persoon verschillend. Het is mijn bedoeling je te masseren ter ontspanning en/of ondersteuning; massage is geen alternatief voor een diagnose/behandeling door een arts.

 

Helaas zijn sommige massagevormen niet geschikt als je koorts, ontstekingen of spataderen hebt. Andere aandoeningen zoals burn-out, hartklachten, bloeddrukproblemen, suikerziekte (diabetes), kanker, vragen om voorzichtigheid. Als je twijfelt of je gemasseerd mag worden, overleg je dit met je arts!

==>> naar boven

Algemene informatie over massage:

 

Een massage is een investering in jezelf. En je bent dat waard!

 

Wanneer we teveel van onszelf vragen, zet het lichaam zich schrap. De basisspierspanning - die noodzakelijk is om ons overeind te houden - gaat omhoog.

Door spieren die verkrampt reageren weer soepel te maken, ontspannen niet alleen die spieren, maar kan je ook mentaal weer ontspannen. Een massage helpt je dus om lichamelijk EN geestelijk te ontspannen.

 

Massage kan een positieve invloed uitoefenen op jouw welzijn, en wel op de volgende manier:

BALANS brengen!

 

Het belasting– en belastbaarheid model is een model wat gebruikt kan worden om inzichtelijk te maken wat er voor zorgt dat een mens gevoelig wordt voor gezondheidsproblemen en zich dus vaker niet prettig voelt, werk verzuimt.

 

De belastbaarheid is datgene wat een mens kan hebben en de belasting is de last die een mens draagt. Belasting is eigenlijk al stress maar nog niet meteen gevaarlijk. Het wordt pas gevaarlijk wanneer stress erg lang aanhoudt.

Wanneer de belasting/stress lange tijd te zwaar is dan raken de reserves van een mens op, waardoor de belastbaarheid/draagkracht daalt. Het is dus gewoonweg een kwestie van wat kun je als mens hebben en wat krijg je als mens te dragen.

 

Massage kan een positieve invloed uitoefenen jouw welzijn en wel op de volgende manier:

Reductie stresshormomen (Cortisol)

Betere doorbloeding

Betere mobiliteit

Geestelijke ontspanning

Fysieke ontspanning

Energetische balans.

 

De zes hierboven genoemde factoren zijn precies die factoren die als eerste verstoord raken bij langdurige belasting/stress. Is de belasting/stress lange tijd te hoog, dan vinden de volgende veranderingen plaats:

 

Verhoging stresshormomen (Cortisol)

Slechtere doorbloeding

Slechtere mobiliteit

Geestelijke druk

Fysieke spanning

Energetische disbalans.

 

Met massage hebben we een directe invloed op deze systemen en eigenlijk voeg ik, als masseur, toe wat jij als cliënt nu even niet voldoende hebt. Kijk maar eens naar de weegschaal hiernaast. Deze geeft de belasting en de belastbaarheid weer. Iemand die aan dit plaatje voldoet is perfect in balans, maar dit plaatje is een zeldzaamheid. Vaak staat afwisselend de ene schaal wat hoger dan de andere. Dit is verder prima. Het wordt pas een probleem als het altijd dezelfde schaal is die te hoog of te laag staat!

 

Is de belastingschaal lang te vol, dan spreken we van overbelasting.

Met als resultaat dat de belastbaarheid daalt.

Is de belastingschaal lang niet vol genoeg, dan spreken we van onderbelasting.

Met ook als resultaat dat de belastbaarheid daalt.

 

Als de belastbaarheidschaal daalt, is iedere ‘normale’ belasting al overbelasting.

 

Het is daarom belangrijk dat je balans houdt tussen belasting/belastbaarheid in het leven.

Met massage grijpen we aan op die balans. Is er te veel belasting, dan maken we dat bakje een beetje leger. Is er te weinig belasting, dan vullen we dat bakje een beetje bij.   

 

Met de instandhouding van onze gezondheid wordt de kwaliteit van het dagelijks leven gewaarborgd.

 

 

Kijk ook eens op het tabje FAQ (veelgestelde vragen) voor meer praktische informatie over massage.

 

 

==>> naar boven                                                                                                             

Start

Wat is

Wie is

Filmpje

Voor wie

Tarieven

Contact

Cadeaubon v.a. 25,—

Aanbieding

Vragen?

Lees over:

 

—>>     de cupping massage (rug/nek/schouders)

 

 

 

 

 

 

 

indiase hoofdmassage, indian head massage, ayurvedische massage. Heerlijk voor reiniging en tegen stressvoetreflexmassage. Een voetmassage is verrassend ontspannend voor je hele lichaam!

 

 

Magnesiummassage: zeer ontspannende massage waarbij gebruik wordt gemaakt van magnesiumolie. Magnesiumolie heeft een heilzame werking bij stress en pijnlijke gespannen spieren, zenuwachtig gevoel, bij burnout, lusteloosheid, slechte nachtrust, vermoeidheid. >> lees meer

 

Rug-nek-schouder massage is een door mijzelf samengestelde combinatie van een serie bewezen technieken, die heel universeel toepasbaar is. We beginnen met ademhaling, shiatsu (japanse drukmassage) en dan de deeper tissue massage. De triggerpoints worden aangepakt en de massage wordt afgesloten met een ontspanningsmassage met warme olie, waarbij de laatste knelpunten nog op een milde manier worden weggemasseerd. En dat alles op een trage, stevige maar prettige wijze. >>lees meer

balans in je leven.
Massage zorgt ervoor dat je balans beter in evenwicht komt en blijft.