Start

Wat is

Wie is

Filmpje

Voor wie

Tarieven

Contact

Cadeaubon v.a. 25,—

Aanbieding

Vragen?

Wellness Massage Uithoorn

Onthaasten met aandacht

Cupping massage

Geschiedenis

Cupping, ‘koppen zetten’, of vacuümtherapie zijn namen voor deze therapievorm met een lange historie. Deze methode komt uit China en was vroeger ook wijd verbreid in de Mediterrane wereld en in het Oosten van Europa. Hippocrates, de oude Griekse geneesheer, gebruikte deze therapie al zo'n 300 jaar voor Christus.

 

Wanneer cupping

Bij blessures. Een verkeerde beweging, een vermoeide spiermassa, of vastzittende spieren kunnen hevige pijn veroorzaken met als gevolg een minder goede bloedcirculatie in het lichaam. Het doel is deze stagnatie in de spieren en weefsels op te heffen en een verbeterde afvoer van de afvalstoffen te stimuleren.

Bij blokkades in de energie doorstroming. Het stelsel van meridianen zorgt voor de doorstroming van energieën door ons lichaam. Als er ergens in die banen een blokkade ontstaat dan moet er ergens anders in het energiestelsel een onderenergie zijn. Met cupping wordt de geblokkeerde energie vrijgemaakt.

Bij bindweefsel verklevingen. Als er verklevingen in het bindweefsel ontstaan wordt de doorstroming van voedingsstoffen, afvalstoffen, lymfevocht verstoord. Verklevingen kunnen we voelen en zelfs soms zien door bijvoorbeeld intrekkingen, verhoogde spanningen of mindere verschuifbaarheid van de huid. Ik merk deze verklevingen vooral bij mensen die veel met de PC werken, of door stress spanningen opslaan in nek, rug en/of schouders. Door de cuppingmassage worden deze verklevingen losgewerkt.

 

Het kan wel even een raar gevoel geven door de kracht van het vacuüm, maar de meeste mensen ervaren dit niet als pijnlijk. Juist als prettig!

 

Cupping kan een reactie, zoals blauwe plekken of rode strepen, achterlaten op de huid. Dit zal binnen enkele dagen verdwijnen. Houd eventueel rekening met je aankleding na de behandeling (hoewel sommige beroemdheden juist pronken met deze plekken, op het strand of tijdens sport   ;)   .

Het verdwijnen van de verkleuring gaat meestal in gelijke mate op met het verbeteren van de klachten.

 

—>> naar boven

 

De werking van Cupping: stimulerende dieptewerking
Met Cupping therapie werk ik met siliconen cups op de huid. Met beleid wordt vacuüm toegepast op de cup, waarbij stimulatie plaatsvindt van de huid en onderliggend bindweefsel. De cups kunnen zeer gericht op specifieke plekken op het lichaam worden gezet. Waar de cups worden geplaatst, en hoe intensief de behandeling is, hangt af van de persoon en de reden van behandeling.

 

Cupping heeft een sterke invloed op de huid, het bindweefsel, de spieren, de bloedsomloop en het zenuwstelsel. Bij de toepassing van Cupping therapie zie je door de plaatsing en massage met de cups een plaatselijke reactie op de huid, die rood tot donkerblauw kan kleuren. Het lichaam stuurt extra witte bloedlichaampjes naar de plek waar de cupping is gedaan, en nodigt zo het lichaam uit om het zelfgenezend vermogen in te zetten. Bij Cupping kan de energie weer vrijer stromen door het lichaam en worden blokkades verminderd of opgeheven. Cupping is onder meer werkzaam bij:

· spier- en gewrichtsklachten

· rug-, nek- en schouderpijn

· muisarm (rsi)

 

Effect
Afvalstoffen in de dieper gelegen weefsels worden aan het huidoppervlak gebracht en kunnen zo beter door het lichaam worden afgevoerd.
De stofwisseling wordt geactiveerd en de weerstand wordt verhoogd. Onder de cups treed een zeer sterke doorbloeding op waardoor spierknopen verdwijnen. Tevens worden verklevingen losgemaakt.

Cupping kan soms gevoelig zijn maar wordt meestal als prettig en met opluchting ervaren. Mijn cliënten vertellen mij dat ze meer ‘ruimte’ voelen.

 

Contra-indicaties
Bij deze massage gelden specifieke redenen wanneer je
géén cupping massage mag ondergaan:

· afwijkende moedervlekken en andere huidvlekken

· bloedverdunners bij hartklachten

· couperose/rosacea

· hemofilie

· epilepsie

· ernstige lever-, nier- en hartaandoeningen

· vers littekenweefsel (litteken ouder dan 4 maanden kan prima en is juist gunstig/aanbevolen!).

· oedeem

· tuberculose

· tumoren

· spasmen

· burnout

 

Bij twijfel: raadpleeg altijd je arts voorafgaand aan de massage.


—>> naar boven

cupping massage van rug, nek en schouders bij www.wellness-massage-uithoorn.nl. vacuum therapie, koppen zetten.
Door middel van siliconen cups wordt een vacuum gecreeerd. De cups laat ik op knelpunten echt even zitten. Verder wordt er met de vastgezogen cups gemasseerd.

Copyright 2010-2023 Wellness Massage Uithoorn © Copyright foto's: Maya Jansen.