Start

Wat is

Wie is

Filmpje

Voor wie

Tarieven

Contact

Cadeaubon v.a. 25,—

Aanbieding

FAQ

· De eerste keer?

 

· Hoe frequent zal ik een massage ondergaan voor het beste resultaat?

 

· Doet het pijn?

 

· Mag ik mijn eigen muziek-CD of massageolie meebrengen?

 

· Wanneer mag er niet gemasseerd worden?

 

· Tijdens de massage werd ik onwel, hoe kan dat?

 

· Wat doet massage voor je gezondheid?

 

· Andere vraag?

 

——————————————————————————————————————-

 

 

· De eerste keer?

Je eerste stap: een afspraak maken. Je kunt me bellen (06-34620875) of mailen voor een afspraak. Het kan zijn dat ik op dat moment in een massage-sessie zit, maar je kunt in ieder geval een boodschap inspreken op de voicemail. Ik zal je zo snel mogelijk terugbellen/-mailen.

 

Tijdens je eerste bezoek drinken we een kopje thee en zal ik al wat dingen van je willen weten. O.a. om af te tasten of een bepaalde massagevorm iets voor je kan betekenen. Enkele punten die ik graag wil weten:

 

Heb je ervaring met massage?

Wat verwacht je van mijn massage?

Heb je klachten/beperkingen/gevoeligheden waar ik rekening mee moet houden?

Heb je nu of vroeger lichamelijke of geestelijke klachten (gehad)? Kan eventueel een huisarts of therapeut toestemming geven voor de massage?

Ben je allergisch voor bijvoorbeeld bepaalde oliën?

Verder zal ik zelf nog iets vertellen over de massage die ik geef.

 

 

             Het massagebezoek

Als je komt, hoef je niet te wachten. Ik zorg altijd dat er ruim tijd zit tussen twee afspraken met cliënten. Een strakke tijdsplanning vind ik strijdig met de onthaasting die ik nastreeft. Je hoeft geen handdoeken van jezelf mee te nemen...alles ligt klaar en is voorbereid.

 

We praten kort over de komende sessie: wat zou je prettig vinden, zijn er beperkingen of gevoeligheden waarmee ik rekening moet houden, wat gaan we doen vandaag.

Je kunt eventueel nog even naar het toilet gaan, zodat je ontspannen aan de massage kunt beginnen.

 

Dan is het tijd om de massage te beginnen. Je kleedt je uit en gaat op de comfortabele (verwarmbare) massagetafel liggen. Ik dek je direct toe met warme zachte handdoeken. Ik zet zachte muziek aan en laat je je zoveel mogelijk op je gemak voelen.

 

Tijdens de massage praten we weinig, zodat je je lekker op je gevoel kunt concentreren. Maar: als je iets minder prettig vindt, zeg het gewoon. Is het niet helemaal optimaal op je afgestemd: geef het meteen aan (‘iets steviger, zachter, langzamer, nee juist daar, de muziek wat harder/zachter’). Wil je eens diep zuchten, komen er emoties los, houd het niet tegen. Jíj staat centraal. Dit is jóuw sessie.

 

Als ik je voorzichtig aanraak en zeg dat de massage klaar is, kom je waarschijnlijk van diep weg. Ik leg desgewenst een extra dekentje over je heen en laat je even alleen, zodat je kunt nagenieten en in je eigen tempo tot jezelf kunt komen.

 

Ik zorg ondertussen voor een glaasje water en kun je je in je eigen tempo aankleden. We kunnen nog even napraten: wat vond je prettig, wat zou er nog beter kunnen, wat is mij opgevallen etc.. We houden dit gesprekje kort, om te voorkomen dat je weer gelijk 'in je hoofd' komt.

 

Een paar tips voor na de massage:  

Doe rustig aan na een massage. Kleed je lekker warm (trui mee?) en hou zo lang mogelijk de geestelijke rust vast (dat kan soms nog dagen duren).

Drink volop water! Massage bevordert de afvoer van afvalstoffen en goed drinken helpt je daarbij en voorkomt hoofdpijn/misselijkheid door te weinig afvoer.

Je kunt je na afloop ook wel eens fysiek of emotioneel een beetje trillerig voelen. Dat is niet erg; eerder omgekeerd: wat lichamelijk of emotioneel wat vast zat, krijgt iets meer ruimte. Een vergelijkbaar gevoel kun je soms hebben na fysiotherapie of manuele therapie.

Kortom, eventuele wat ‘negatieve’ effecten achteraf zijn in feite genezingsreacties of tekenen van zelfreiniging. Als ze zich al voordoen, zijn ze overigens vrijwel altijd na een dag weer over.

 

Een paar dingen om rekening mee te houden:

Ik gebruik olie bij het masseren. Als je weet dat je allergisch bent voor bepaalde oliën, meld dat dan s.v.p. van tevoren.

Bij de Indiase Hoofdmassage/Ayurvedische massage wordt ook je haar en hoofdhuid met olie gemasseerd.

Om de massage zo soepel mogelijk te maken vraag ik je om eventuele sieraden zo veel mogelijk af te doen.  Als je ondergoed aan wilt houden, houd er dan rekening mee dat er eventueel wat massageolie op kan komen.

 

>>naar boven

 

· Hoe frequent zal ik een massage ondergaan voor het beste resultaat?

Op basis van ervaring kan gesteld worden, dat je 1x in de twee weken een massage zou moeten ondergaan, om de beste positieve effecten te realiseren in korte tijd. Veel mensen kiezen daarna voor een massage eens in de maand, een prima ‘onderhoudsdosis’. Een abonnement is daarbij voordelig!

 

· Doet het pijn?

De massage behoort altijd prettig te zijn en niet pijnlijk. Sommige plekken kunnen wat gevoeliger zijn. Geef maar aan als de druk die ik uitoefen moet worden aangepast om geen afweerspanning op te roepen. En natuurlijk bespreken we of er plekken zijn op je lichaam waarvan jij weet dat je het niet prettig vindt om gemasseerd te worden.

Vaak als het bindweefsel erg gespannen is, en druk niet als prettig ervaren wordt, is cuppingmassage een uitkomst.

 

· Mag ik mijn eigen muziek-CD of massageolie meebrengen?

Natuurlijk! Je eigen muziek-CD is welkom.

Als je een gevoelige huid hebt, en een bepaalde olie of lotion die je zelf gebruikt bevalt je goed, mag je die gewoon meebrengen. Ikzelf gebruik verwarmde massageolie op paraffine basis.

 

 

>>naar boven

 

· Wanneer mag er niet gemasseerd worden? (contra-indicaties)

Na een korte intake/anamnese bepaal ik het type en de intensiteit van de massage en overleg altijd met je. Masseren kan bijna altijd, maar ik zal de massage en/of de intensiteit in sommige gevallen aanpassen of afraden. Helaas zijn de meeste massagevormen niet geschikt als je koorts of ontstekingen hebt. Andere omstandigheden zoals kanker, hartklachten, burnout, bloeddrukproblemen, spataderen, suikerziekte (diabetes), vragen om voorzichtigheid en deskundigheid.

Bij wratjes, voeten met zwemmerseczeem, of andere soorten van besmette huid masseer ik je met hele dunne latex handschoentjes. Jijzelf zult hier verder nauwelijks verschil in voelen.

 

· Tijdens de massage werd ik onwel, hoe kan dat?

Door het liggen op de massagetafel én de ontspanning, daalt je bloeddruk. Indien je al een lage bloeddruk hebt of een fluctuerende suikerspiegel, kan je tijdelijk onwel worden. Zorg daarom altijd dat je wat gegeten hebt voorafgaand aan de massage. Tevens komt het af en toe voor dat je je wat ‘bibberig’ voelt als afvalstoffen en/of emoties wat losser zijn gekomen. Dit gevoel gaat vanzelf weer over en dan voel je de diepe ontspanning ook beter. Water drinken na een massage is erg belangrijk.

 

· Wat doet massage voor je gezondheid?

Massage zorgt ervoor dat energie en afvalstoffen naar hun natuurlijke plek kunnen stromen. Dat betekent een enorme steun voor herstelprocessen bij tal van klachten en helpt ook kwalen als spanningshoofdpijn, een stijve nek, pijnlijke schouders voorkomen.

Zelfs de fiscus is overtuigd: bij bedrijven die hun werknemers stoelmassages en voetreflexmassages bieden, daalt het ziekteverzuim met procenten! De overheid is zo overtuigd van de voordelen dat ze dit via subsidies en belastingvoordelen stimuleert. En dan hebben we het 'alleen' nog maar over een kwartiertje massage van nek, schouders en armen, of de voeten.

Door een betere afvoer van afvalstoffen kun je je na een aantal massages frisser/vitaler/energieker voelen.

 

Helaas is het inzicht van de fiscus voor particulieren heel anders gemutst!! (??); massages vallen helaas onder het hoge 21% BTW tarief.

 

Toch laten veel mensen zich regelmatig masseren. Het is een investering in jezelf. In je gezondheid, in je ontspanning.

 

Massage vermindert de hoeveelheid 'stresshormonen' (cortisol, adrenaline) en is goed voor het immuunsysteem.

Bij massage komt in je hersenen o.a. endorfine vrij (’gelukshormoon’).

Er zijn duidelijke aanwijzingen dat regelmatige massagesessies depressiviteit en angst/bezorgdheid kunnen verminderen en dat massage gunstig kan werken bij slaapstoornis.

Massage kan je mentaal alerter maken. Dat is een van de redenen waarom werkgevers kiezen voor massage op het werk.

Hoe gezond en ingrijpend massage kan zijn, blijkt tot slot wel uit het medisch erkende voorbeeld: vroeggeboren baby's die massagetherapie krijgen, groeien aanmerkelijk sneller dan baby's die dat niet krijgen.

 

Mijn massages worden helaas niet vergoed door ziektekostenverzekeringen

 

 

 

 

· Andere vraag?

Heb je een andere vraag? Aarzel niet om contact op te nemen. Bel 06-3462 0875 (spreek de voicemail alsjeblieft in) of mail naar massageuithoorn@gmail.com.

 

>>naar boven

 

 

Veelgestelde vragen

Wellness Massage Uithoorn

Copyright 2010-2024 Wellness Massage Uithoorn © Copyright foto's: Maya Jansen.

Onthaasten met aandacht

massage voor kinderen. Indiase hoofdmassage en stoelmassage zijn goede, laagdrempelige massages voor kinderen. Weldadig en heerlijk bij slaapproblemen, stress, dyslexie, ADHD

Maya Jansen,

jouw masseur

voor

Uithoorn, Vrouwenakker, Nieuwveen,

Kudelstaart,

Bilderdam,

Zevenhoven,

Mijdrecht,

Wilnis,

Vinkeveen,

Nes aan de Amstel,

Bovenkerk,

Amstelveen,

Aalsmeer,

De Kwakel,

 en omgeving