Start

Wat is

Wie is

Filmpje

Voor wie

Tarieven

Contact

Cadeaubon v.a. 25,—

Aanbieding

Vragen?

Rug-nek-schouder massage

Deze rug-nek-schouder massage is één van de meest gevraagde en favoriete massages in mijn praktijk.

Het is een door mijzelf samengestelde combinatie van een serie bewezen technieken, die heel universeel toepasbaar is. We beginnen met ademhaling, shiatsu (japanse vingerdrukmassage) en dan de deeper tissue massage. De triggerpoints worden aangepakt, cupping-techniek wordt indien nodig toegepast, en de massage wordt afgesloten met een ontspanningsmassage met warme olie, waarbij de laatste knelpunten nog op een milde manier worden weggemasseerd. En dat alles op een trage, stevige wijze. De massage is gericht op ontspanning en het wegnemen van blokkades die klachten kunnen veroorzaken (vaak door o.a. verkeerde houding, veel werken aan een bureau met PC, door stress).

Door de massage worden knopen in de spieren en bindweefsel weggewerkt en daarmee worden afvalstoffen afgevoerd. Verharde spieren worden soepel en je beweeglijkheid wordt bevorderd.

Veel van mijn cliënten raken hun jarenlange hoofdpijn/migraineklachten kwijt.

Fysiotherapie alléén helpt vaak niet voldoende en vaak raadt een fysiotherapeut je dan ook aan om een masseur te bezoeken die de tijd neemt om de boel eens lekker los te masseren.

De massage duurt naar keuze 30 minuten (rug/nek/schouders),

of 40 minuten (rug/nek/schouders + bijv. armen/handen/cupping).

De meeste mensen voelen direct (of soms de volgende dag) enorme verlichting van hun spanningen of klachten die zich opgebouwd hebben in hoofd, rug, nek en/of schouders/armen.

De rug-nek-schoudermassage (RNS) van 30 minuten is desgewenst te combineren met een voetreflex massage van een half uur (dus totaal 1 uur). Veel mensen ervaren de combi van een half uur voetreflex massage en een half uur rug-nek-schouder massage (RNS) als heerlijk ontspannend.

Heb je regelmatig klachten in de zone rug-nek-schouders, dan is het wellicht verstandig om je in het begin 1 x per 2 weken te laten masseren. Daarna volstaat meestal een massage 1 x per maand. Een abonnement is daarbij voordelig voor je.

Contra indicaties (wanneer mag je niet op deze wijze gemasseerd worden):

· Bij bloedverdunnende medicatie, kanker, zware oververmoeidheid, burnout, ontstekingen, griep, koorts, letsel.

Het is belangrijk veel water te drinken na de massage, om de losgekomen afvalstoffen goed te kunnen afvoeren.

Na de massage kan een lichte hoofdpijn ontstaan en voel je soms enige duizeligheid. Dit verdwijnt meestal binnen een uur. Water drinken, en rustig aan doen na de massage, is het devies!

>>terug naar ‘wat is’

Onthaasten met aandacht

Wellness Massage Uithoorn

Reactie uit mijn gastenboek:

 

Sinds 3 weken ben ik nu onder behandeling bij Maya, omdat ik al een tijd een vastzittende nek en stramme schouders heb. Oorzaak: veelvuldig computerwerk.

Maya is perfect in staat om mijn rug, nek en schouders helemaal los te maken. Het is zeer ontspannend en ik ben weer helemaal herboren. Ik kan het iedereen aanbevelen.

Copyright 2010-2023 Wellness Massage Uithoorn © Copyright foto's: Maya Jansen.