Start

Wat is

Wie is

Filmpje

Voor wie

Tarieven

Contact

Cadeaubon

Aanbieding

Vragen?

Magnesiumolie / magnesiummassage

Dubbele ontspanning voor je huid, geest en spieren!

Ook mensen met psoriasis zijn van harte welkom!

 

magnesiumolie massage

 

Magnesium, HET anti-stress mineraal:

· Biedt verlichting van stress en verbetering van slaap en concentratievermogen; verbeterde werking van spieren & zenuwen; regulering van de werking van meer dan 325 enzymen & verbeterd zuurstofverbruik; goed voor hart en bloedvaten; vermindering van ontsteking en hierdoor verlichting van pijn en spierkrampen.

· Magnesiumolie via de huid is een 'natuurlijke tranquillizer', die zowel preventief als heilzaam kan worden toegepast voor natuurlijke ontspanning, soepele spieren en gewrichten, meer energie, mooie huid en goede nachtrust. Het magnesium wordt door de huid opgenomen en gaat rechtstreeks naar de cellen, waar het moet zijn.

De magnesiummassage wordt uitgevoerd met Zechsal magnesium olie, waardoor de massage een dubbel effect creëert.

Naast de ontspanning die ontstaat door het masseren, wordt magnesium door de huid (transdermaal) snel en effectief opgenomen. Tezamen brengt dit een diepe ontspanning en herstel van o.a. spieren teweeg.

Magnesium wordt snel en effectief opgenomen door de huid zonder noemenswaardig verlies zoals het geval kan zijn bij de inname van pillen en capsules. Onze huid is een bijzonder intelligent orgaan en zal opnemen naar behoefte, zolang het gaat om stoffen die om en bij het lichaam behoren. En dit is hier van toepassing!

 

Magnesiumolie is feitelijk geen olie maar heeft zijn naam te danken aan de olieachtige aanraking die het heeft. Het is een vloeibare vorm van magnesium chloride en water.

De magnesiumolie is een natuurproduct en bestaat uit zuiver magnesiumchloride uit de oeroude (250 miljoen jaar geleden ingedroogde) Zechstein zee. Deze ligt onder Nederland, de Noordzee en het noorden van Duitsland. Het is een van de meest pure magnesiumbronnen ter wereld omdat het zo zuiver is!

 

De olie kan een wat prikkend of tintelend gevoel geven tijdens de massage. Daarna voel je een diepe warmte. Dit is normaal, zeker als je nog niet gewend bent aan magnesiumolie.

 

Je kunt kiezen voor een rug-nek-schouder massage van 40 minuten, of voor een lichaamsmassage van 1 uur of 1 1/2 uur (1 1/2 uur voor als je wat zwaarder of langer bent dan ‘normaal’). Je wordt eerst ingewreven met magnesiumolie, dan word je warm toegedekt en mag het 10 minuten inwerken. Daarna worden die gebieden met lekkere warme massage olie gemasseerd.

 

Het is belangrijk dat je een schone huid hebt (d.w.z., zonder bodylotion o.i.d.).

Trek lekkere loszittende kleding aan en laat de olie na de massage nog even zitten. Na de massage voelt je huid vaak wat plakkerig (alsof je in zee hebt gezwommen). Na een half uur is de meeste magnesium wel ingetrokken en zou je kunnen gaan douchen.

 

Tijdens de massage praten we weinig, zodat je je lekker op je gevoel kunt concentreren. Maar: als je iets minder prettig vindt, zeg het gewoon. Is het niet helemaal optimaal op je afgestemd: geef het meteen aan. Jíj staat centraal. Dit is jóuw sessie.

 

Als ik je zachtjes zeg dat de massage klaar is, kom je waarschijnlijk van diep weg. Ik leg eventueel een extra dekentje over je heen en laat je even alleen, zodat je kunt nagenieten en in je eigen tempo tot jezelf kunt komen.

Ik zorg ondertussen voor een glaasje water en kun je je in je eigen tempo aankleden. We kunnen nog even wat napraten: wat vond je prettig, wat zou er nog beter kunnen, wat is mij opgevallen etc. We houden dit gesprekje kort, om te voorkomen dat je weer gelijk 'in je hoofd' komt.

 

Veel water drinken na de behandeling is, zoals na elke massage maar zeker na een magnesium massage, verstandig.

 

 

Ik heb een bijzondere ervaring met magnesiumolie massage bij mijn schoonzoon. Hij had een hele dag veel te zwaar getild en zijn armspieren brandden en waren erg pijnlijk. Ik heb de massage toegepast, uitgebreid met cupping techniek. Dat is op zich best een pijnlijke behandeling (je huid krijgt echt even een pijnlijke opdonder) die ik niet zo gauw bij cliënten zou toepassen.

Maar het resultaat was prachtig: pijnvrij!

 

 

Wellness Massage Uithoorn

Onthaasten met aandacht

Veel natuurlijke vitaminen, mineralen en of andere middelen zijn vrij verkrijgbaar en kunnen worden toegepast voor zelfmedicatie. Voor een gewenst resultaat en het vermijden van risico’s is een juiste keuze van groot belang.

 

Ik heb me grondig verdiept in magnesiumolie. Ik ga binnenkort naar onze nederlandse bron in Veendam (Groningen) en neem dan weer een voorraadje mee.

 

Ik probeer je zoveel mogelijk informatie te geven. Ik kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onvolledige of onjuiste informatie. Ik sluit alle aansprakelijkheid uit voor enigerlei directe of indirecte schade, van welke aard dan ook, die voortvloeit uit of in enig opzicht verband houdt met het gebruik van de door mij genoemde mineralen, behandelingen of anderszins.

De informatie in deze website is gebaseerd op gegevens uit de wetenschappelijke literatuur, persoonlijke  ervaringen, internet en andere bronnen. Deze informatie is niet bedoeld als vervanging voor medische zorg. De gegevens hier verstrekt dienen puur gebruikt te worden als informatie en niet gebruikt te worden als medische interventie.

CONTRA-INDICATIES

Voor uitwendig gebruik. Niet te gebruiken op wondjes. Vermijd contact met ogen en slijmvliezen.

Bij overdosering wordt een teveel via de nieren afgescheiden.

Bij een verminderde nierfunctie, hartblok (trage hartslag, een storing in de prikkelgeleiding van het hart) en neuromusculaire aandoeningen dient magnesiumsuppletie enkel te geschieden onder medisch toezicht.

 

Voorzichtigheid bij gebruik van betablokkers. Deze medicatie heeft eveneens een  werking op het verlagen van bloeddruk en hartslag. Bij gelijktijdig gebruik van magnesium olie zou de bloeddruk en/of de hartslag te laag kunnen worden!

Zechstein magnesium (Zechsal)

Magnesium speelt samen met calcium een rol bij het behoud van sterke botten en soepele gewrichten. Daarnaast zorgt magnesium voor een goede werking van de spieren, zoals de hartspier, en de overdracht van zenuwprikkels. Verder speelt magnesium een belangrijke rol in verschillende processen in het lichaam. Bovendien zijn er aanwijzingen dat magnesium helpt om de bloeddruk, het cholesterolgehalte en de bloedsuikerspiegel op peil te houden. Magnesium gaat geestelijke vermoeidheid tegen. Daarmee verhoogt magnesium de weerstand tegen depressies, maar ook tegen spanning en stress. Bovendien versterkt magnesium het concentratievermogen en het geheugen.

Magnesium ligt voornamelijk opgeslagen in bot (60%), spier (20%) en in zachte weefsels (20%). Minder dan 1% bevindt zich in het bloed.

 

Een magnesiumtekort is te herkennen aan algehele lusteloosheid of vermoeidheid, spierkrampen en in extreme gevallen hartritmestoornissen. Andere veelvoorkomende klachten zijn menstruatiepijn, PMS, prikkelbaarheid, een laag libido, migraine, koude handen en voeten en zenuwachtigheid. De klachten hoeven niet per se te duiden op een magnesiumtekort. Deze kunnen ook een andere oorzaak hebben (met name stress).

 

De magnesiumolie bevat magnesiumchloride afkomstig uit de Zechstein zeebodem. Het magnesium is 250 miljoen jaar oud en ligt op ongeveer 1600 meter diepte in het binnenste van de aarde. Nederland bezit de grootste voorraad ter wereld aan zuiver magnesiumchloride, die o.a. wordt gewonnen in Veendam (Groningen) uit de Zechstein laag.

 

Magnesiumchloride wordt snel en effectief opgenomen door de huid zonder noemenswaardig verlies zoals het geval is bij de inname van pillen en capsules. Orale supplementen bevatten andere magnesiumverbindingen, die minder lichaamseigen zijn. In de maag worden ze allemaal omgezet in chloride. Deze magnesiumolie is dus al lichaamseigen!

 

Magnesium wordt constant door het lichaam benut en heeft geen effectieve manier om  het vast te houden. Als dagelijks onderhoud is het beter meerdere keren per dag een klein beetje olie sprayen dan in 1 keer een grote hoeveelheid.

 

Toepassing o.a.:

· Verkrampte spieren en spierpijn (o.a. restless legs)

· Gespannenheid

· Nervositeit

· Hoofdpijn / migraine

· Depressie

· Verstijfde, verharde en verkrampte spieren

· Gespannen zenuwen

· Vermoeidheid

· Menstruatieklachten/PMS

· Slaapproblemen

· Overspannenheid

· Hyperactiviteit

· Uitputtingsverschijnselen

· Trillend oog

· Onrust

· Prikkelbaarheid

· Duizeligheid

· Huidaandoeningen (psoriasis)

 

Kinderarts Dr. Marianne Mousain-Bosc zegt zelfs dat gevallen van autisme of ADHD een uiting kunnen zijn van een magnesiumtekort. Het magnesiumverbruik van het lichaam neemt toe naarmate het meer blootgesteld wordt aan stress. Deze stress kan mentaal of fysiek van aard zijn. Het is dus raadzaam om extra op de magnesium te letten wanneer je veel sport of onder grote druk staat.

Veel mensen met psoriasis ondervinden verbetering bij het gebruik van magnesiumolie!

 

In het begin kan de olie een wat prikkend gevoel geven op de huid. Dit kan verder geen kwaad. Om te wennen aan het gebruik van de olie kan je de huid eerst nat maken alvorens te sprayen.

De voeten, (schone) oksels, armen, benen en buikstreek zijn goede plaatsen om te sprayen.

 

Onderhoud: gebruik dagelijks 1 a 2 sprays per 10 kg. lichaamsgewicht. Dus weeg je 60 kilo, gebruik dan 6 sprays, op te voeren naar 6 x 2 = 12 sprays per dag (verdeeld over de dag). Lichtjes inmasseren. Daarna handen afspoelen.

 

Magnesiumtekort: vermoed je dat je een magnesiumtekort hebt, gebruik dan 4 sprays per 10 kg. lichaamsgewicht. Dus weeg je 60 kilo, gebruik dan 6 x 4 = 24 sprays per dag (verdeeld over de dag)

Elke spray bevat ca. 15 mg magnesiumchloride.

Dit komt overeen met ongeveer 8 mg magnesium.

 

Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH):

De Gezondheidsraad geeft per voedingsstof aan hoeveel gezonde mensen er dagelijks van nodig hebben. De Gezondheidsraad is een adviescollege van de overheid. De voedingsnormen worden gegeven als aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH). De behoefte van volwassen mannen (19-50 jaar) is 350 milligram per dag en voor volwassen vrouwen (19-50 jaar) 300 milligram per dag.

 

Je loopt risico op een tekort van magnesium bij:

· Overgewicht

· Hoge bloeddruk

· Dagelijkse alcohol inname

· Roken

· Hoge koffie inname

· Medicijngebruik, waaronder ook de pil

· Stressvol leven

· Gebruik van veel suiker (suiker is een mineraal-rover!)

· Borstvoeding/zwangerschap

 

—>> naar boven

 

Honderd jaar geleden bevatte een appel met schil ongeveer 29 mg magnesium, in 1963 werd er een waarde vastgesteld van precies 8 mg en op dit moment is het minder dan 5 mg per appel (Bron: Lindlaar, 1914; USDA, 1963 and 1997).

Goede natuurlijke bronnen van magnesium zijn:

· cacao, kelp, avocado, groene bladgroenten (spinazie), noten en zaden (vooral amandelen, pompoenpitten), pinda’s, granen, chocolade, kokos, bananen, volle rijst, ananas, makreel, krab, heilbot, pruimen, roggebrood.

 

Overdosering/CONTRA-INDICATIES

Je kunt van magnesium niet te veel binnen krijgen. Het overschot wordt door het lichaam afgescheiden.

Geen magnesiumolie gebruiken op wondjes (het kan geen kwaad maar het prikt enorm!).

Bij een verminderde nierfunctie, hartblok (een storing in de prikkelgeleiding van het hart, vertraagde hartslag) en neuromusculaire aandoeningen dient magnesiumsuppletie, indien mogelijk, enkel te geschieden onder medisch toezicht.

Mensen met nierziekten of stoornissen in de prikkelgeleiding van het hart dienen goed op te passen.

 

SYNERGISME (verhoogde werking door combinatie van verschillende middelen)

Een belangrijke cofactor voor magnesium is vitamine B6. Vitamine B6 helpt om magnesium de lichaamscellen in te transporteren.

Daarnaast hebben ook vitamine C, vitamine D, calcium en fosfor een synergistische werking. Calcium, vitamine D en fosfor zijn vooral synergistisch op het gebied van de stofwisseling van botten en tanden.

 

PRAKTISCHE TOEPASSING MAGNESIUM OLIE

Spuit de magnesiumolie op je handpalm en breng het aan op armen, voeten, benen, buik, oksels en waar je het maar aan wilt brengen (bij hoofdpijn op de nek en schouders). Hierbij is een lichte tinteling en een warm gevoel volkomen normaal. Daarna licht inmasseren.

Laat de magnesiumolie tenminste 10 minuten inwerken. Je kunt de magnesiumolie daarna afspoelen (het voelt soms enigszins plakkerig aan).

Als je magnesiumolie niet kunt gebruiken omdat je een zeer gevoelige huid hebt kan je ook een voet- of ligbad nemen met Epsom zout.

 

—>> naar boven