Start

Wat is

Wie is

Filmpje

Voor wie

Tarieven

Contact

Cadeaubon v.a. 25,—

Aanbieding

FAQ

Wellness Massage Uithoorn

Onthaasten met aandacht

voetreflexmassage

Een reactie uit mijn gastenboek:

 

Beste Maya,

Zoals beloofd, hierbij mijn ervaring met de voetreflexmassage.

Na een heerlijk kopje thee gedronken te hebben met mijn voeten in een zoutbadje, kon ik op de behandeltafel gaan liggen. Met een heerlijk rustgevend muziekje op de achtergrond heb ik genoten van de zeer ontspannen voetmassage. Een soort van tinteling kroop door mijn lichaam en dat gaf mij voor de rest van de dag een goed gevoel. Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt!

Mirjam

 

Voetreflexmassage is een zeer ontspannende en effectieve massage. Heerlijk, ook voor gevoelige voeten! De voeten krijgen vaak wat weinig aandacht (ze zijn ver weg van ‘het hoofd’) maar zijn natuurlijk erg belangrijk in je dagelijks leven. Met voetreflexmassage behandel ik -via je voeten - jou als mens in geheel. Het is verbazend welk effect voetreflexmassage op je heeft! Met voetreflexmassage worden de blokkades in je lichaam opgeruimd en wordt de energiestroom weer op gang gebracht. Je zou het niet zeggen, maar een goede voetreflexmassage kan hetzelfde effect hebben als een volledige lichaamsmassage. Onder je voeten zitten reflexzones die in verbinding staan met je hele lichaam. Van je tanden tot je organen, spieren en geslachtsdelen. Door de juiste punten onder je voeten te stimuleren, krijgt je hele lichaam een energieboost.

 

We beginnen, bij de behandeling van 1 uur, met een lekker kopje thee en een voetenbadje voor jou met Epsom zout.

 

(Je kan ook kiezen voor een korte behandeling van 1/2 uur—zonder voetenbadje).

 

Voetreflexmassage, ook wel voetreflexologie genoemd, is een bijna 4000 jaar oude Chinese massagekunst. Het was de  Amerikaanse KNO-arts William H. Fitzgerald die de voetreflexologie aan het begin van de vorige eeuw naar het westen bracht. De laatste jaren wint deze massage-vorm aan populariteit. Voetreflexmassages kunnen heel goed helpen bij gezondheidsproblemen als langdurige stress, pijn, ziekte, darmproblemen, hoofdpijn en migraine, verstoring van de hormoonhuishouding en psychische en emotionele problemen. Daarvoor zijn wel meerdere behandelingen nodig (een abonnement is daarbij voordelig voor je).

 

Het is niet heel eenvoudig om uit te leggen hoe voetreflexologie precies werkt. Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. Ziekte, pijn en stress zijn het gevolg van een verstoorde balans in die eenheid. Alle organen, beenderen en weefsels in het lichaam hebben een reflexpunt op de voet . Heb je hoofdpijn dan kan er een onbalans zijn in de energiestroom naar je hoofd. Door de juiste druk te geven, kan ik de energie weer laten stromen.

 

Er is ook een verschil tussen de linkervoet en de rechtervoet. De rechtervoet is je rationele, lichamelijke kant. Heb je lichamelijke klachten dan zul je dat merken aan wat gevoelige drukpunten op je rechtervoet. Heb je emotionele perikelen dan zou je dat kunnen voelen aan wat gevoelige drukpunten op de linkervoet.

 

De gedachte achter de methode van reflexologie is, dat "ziek" zijn het signaal is van een verstoorde harmonie in de eenheid van lichaam en geest.

 

Het doel van de reflexologie is om deze harmonie weer te herstellen. Door mijn massage, druk en warmtetoevoer kunnen de blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven of verlicht.

 

Voetreflexologie is niet alleen een prettige, maar ook een veilige methode.

 

=>>naar boven

 

Bijverschijnselen

 

Afhankelijk van de persoon kunnen soms de volgende bijverschijnselen optreden:

 

Tijdens de behandeling

 

•meer dan normaal transpireren,

•het koud of juist warm krijgen

•prikkelingen/tintelingen

•geeuwen/ slaperigheid

•huilen

•opkomende emoties, enz

 

Vlak na de behandeling

 

•duizeligheid

•gevoel van zweven

•op wolkjes lopen

•blijheid en ruimte voelen

•een energiek gevoel

•een heerlijke loomheid

 

Dagen na de behandeling (soms ook enkele uren erna)

 

•de urine is donkerder (afvalstoffen zijn losgekomen en verlaten het lichaam)

•(oude) kwalen komen (even) terug om daarna te verdwijnen

•meer afscheiding (ontlasting, transpiratie, witte vloed, oorsmeer e.d.)

•veranderde gevoelens op allerlei gebied.

 

Wat er ook gebeurt, alles is goed, want dat wil zeggen dat er iets in gang is gezet en ieder mens verschilt, dus reageert een ieder ook anders.

 

 

 

=> terug naar: WAT IS

 

=>>naar boven

 

 

 

voetreflexmassage

Copyright 2010-2023 Wellness Massage Uithoorn © Copyright foto's: Maya Jansen.