Start

Wat is

Wie is

Filmpje

Voor wie

Tarieven

Contact

Cadeaubon v.a. 25,—

Aanbieding

FAQ

Wellness Massage Uithoorn

Onthaasten met aandacht

Hot stone Massage

hotstone massage
basalt stenen uit Peru
ontgiftende werking 
afvoerende werking van afvalstoffen.

Een reactie uit mijn gastenboek:

Onlangs heb ik een fantastische Hotstone massage van Maya mogen ontvangen! Vanaf het moment dat ik ging liggen was is volkomen ontspannen en zakte ik zelfs zachtjes weg. De Hotstones waren op de juiste temperatuur en de muziek was geweldig ontspannend. Maya heeft het vermogen je helemaal op je gemak te stellen en je die ontspanning te geven die je lichaam nodig heeft! Ben heel erg tevreden over Maya en ik ga zeker vaker bij haar een massage nemen.

Simone Wijnberg

 

Ontspannen is in deze drukke tijd van gezin, werk, sociale en/of alle andere verplichtingen een noodzaak geworden. Sporten is een actieve manier van ontspannen; massage is een heerlijke passieve manier van ontspannen! Je ‘moet’ even helemaal: NIETS!

 

Even tijd voor jezelf is niet alles wat een hot stone massage jou geeft. Een hot stone massage zorgt naast de ontspannende werking er ook nog eens voor dat,er een extra afvoerende werking van afvalstoffen plaatsvindt. Ik werk naast de warmte ook met de hardheid van de stenen, bijvoorbeeld bij wat diepere technieken (spierknopen weg masseren).

 

=> terug naar: WAT IS

 

Hoe ziet een hot stone massage eruit?

 

Een hot stone massage is een massage waarbij ik mijn 66 stuks warme Basalt stenen gebruik. Deze “handpicked” natuurlijke stenen zijn van origine vulkanisch, uit Peru. Ze houden de warmte goed vast.

Deze Basalt stenen hebben een temperatuur van zo’n 50 graden Celsius.

Tijdens de massagestrijkingen met de stenen en als de stenen op je lichaam liggen, koelen de stenen af en hebben ze de warmte afgegeven aan jou. Dat afkoelen gaat soms snel, soms langzaam. Geheel afhankelijk van de persoon.

 

Door de combinatie van deze warmte en de massagestrijkingen is het mogelijk dieper in het spierweefsel te komen wat de massage zeer effectief maakt.

 

De massage begint met gewenning van de warme stenen: je ligt op je buik, ik leg een warme doek op je rug en plaats daar een aantal stenen op. Tevens stenen bij je handen. En een warm pittenkussentje in je nek.

 

De neergelegde stenen geven een aangename warmte en ontspanning. De stenen, zeker de grotere, veroorzaken een zekere druk. Je kan dit zien als een langdurige compressie, een stretching. Ook het wegnemen van de steen veroorzaakt een bepaalde gewaarwording.

Daarna wordt de achterkant van je benen behandeld, je voeten. Er wordt mét en zonder de stenen gemasseerd. Nu worden er stenen op je benen gelegd en grote stenen onder de voeten vastgezet met een kleefbandje. Heel aangenaam!

 

Nu worden de stenen van de rug afgenomen en worden de rug, schouders, nek en armen gemasseerd. Met alleen de behandeling van je achterzijde zijn we ongeveer 1 uur tijd kwijt.

Afhankelijk van je wensen (de behandeling van 1 uur of anderhalf uur), draai je je daarna om en leg ik stenen en masseer ik je benen, tenen, buik, armen en handen, decolleté en gezicht.

 

Eventueel, als het jou prettig lijkt, sluiten we de massage van je gelaat af met ijskoude marmeren kleine stenen (cold stones): een oppepper voor je gezicht! (graag bij boeking opgeven i.v.m. de voorbereiding).

 

 

Ik masseer afwisselend mét en zonder stenen, waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Als er op een plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk.

 

Tijdens de sessie praten we weinig, zodat je je lekker op je gevoel kunt concentreren. Maar: als je iets minder prettig vindt, zeg het gewoon. Is het niet helemaal optimaal op je afgestemd: geef het meteen aan (‘te heet, te koud, iets steviger, zachter, langzamer, nee juist daar’). Wil je eens diep zuchten, komen er emoties los, houd het niet tegen. Jíj staat centraal. Dit is jóuw sessie.

 

Als ik je voorzichtig aanraak en zeg dat het klaar is, kom je van diep weg. Ik leg desgewenst een extra dekentje over je heen en laat je even alleen, zodat je kunt nagenieten en in je eigen tempo tot jezelf kunt komen.

Ik zorg ondertussen voor een glaasje water en daarna kun je je in je eigen tempo aankleden. We kunnen nog even wat napraten: wat vond je prettig, wat zou er nog beter kunnen, wat is mij opgevallen etc.. We houden dit gesprekje kort, om te voorkomen dat je weer gelijk 'in je hoofd' komt.

 

Veel water drinken na de behandeling is, zoals na elke massage maar zeker na een hot stone massage, verstandig.

 

 

=> terug naar: WAT IS

 

Wat is het effect van een hot stone massage?

Een hot stone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt lichaam en geest meer in balans.

 

De hot stone massage is geschikt bij:

Een moment voor jezelf

Spanningen

Spierproblemen

Fibromyalgie

Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)

Spijsverteringsproblemen

Slechte doorbloeding

Herstelfase na burnout. 

 

Contra-indicaties: (WANNEER NIET een hot stone massage)

De hot stone massage is helaas niet voor iedereen geschikt, o.a. door de warmtewerking.

Onder contra-indicaties verstaat men de (medische) redenen die aanleiding geven niet of slechts lokaal, of aangepast te masseren. Om te weten te komen of ik iemand wel, gedeeltelijk, of niet masseer, is het noodzakelijk dat ik van je weet wat jouw indicaties en eventuele contra-indicaties zijn voor de behandeling. Dit is de reden dat ik je vraag om je medische geschiedenis en relevante omstandigheden.

Indien je niet zeker weet of je gemasseerd mag worden, vraag het aan je (huis)arts. Als je arts goedkeuring geeft is massage geen probleem.

 

Hot stone massage is niet geschikt bij:

Warm zomerweer

Virale of bacteriële ontstekingen

Besmettelijke huidaandoeningen

Psoriasis

Trombose

Koorts

Extreme vermoeidheid en uitputting

Burnout

Kanker

 

 

Voorzichtigheid is geboden bij:

Zwemmerseczeem

Menstruatie

Spataderen

Hartklachten

Diabetes

 

Ook het gebruik van bepaalde geneesmiddelen

is een contra-indicatie, zoals bloedverdunners.

 

 

 

 

=> terug naar: WAT IS

Copyright 2010-2021 Wellness Massage Uithoorn © Copyright foto's: Maya Jansen.